elcobertartesania.blogspot.com


CURRICULUM

 

S’inicià en el mon del pessebre de la  mà del seu pare en els pessebres de suro i molsa fets a casa.  

A l’any  1973  als 12 anys, amb el mestre   Alfons Gubern    a l’escola  El Casal de Castellar del Vallès aprengué les primeres tècniques del pessebre artístic.   

Desprès de diversos anys com a concursant en el concurs de pessebres de Castellar i desprès a Sabadell, on va obtenir  primers premis en la modalitat d’artístics i sota la insistència del mestre Alfred Marsiñach passà a formar part de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell .

L’any 1982, als 18 anys, va obtenir el títol de mestre pessebrista , concedit per l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell.

Fins l’any 2007 va participar activa i ininterrompudament  en l’elaboració de pessebres artístics  en l’exposició anual de l’entitat , sempre amb el suport incondicional de l’Olga la seva muller , la Mireia i la Cristina les filles.  

Va participar també a la mateixa entitat, en la elaboració  d’infinitat de pessebres per  aparadors en les dates de Nadal , alguns d’ells de monumentals.

L’any 2006 obtenia el reconeixement dels 25 anys de Mestre Pessebrista de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell , realitzant  el pessebre del Naixement reconeixement que brinda a la seva família i als seus amics Francesc i Emili .  

De l’any 2009 al 2019  basteix el seu pessebre anualment , a l’exposició del  Grup Pessebrista de Castellar del Vallès , retornant  als seus orígens d’infantesa,  on ha crescut amb qualitat i en noves tècniques de elaboració de pessebres .

A l’any 2020 torna  a vestir els seus pessebres a l’agrupació de pessebristes de Sabadell

Ha participat en exposicions retrospectives amb altres pessebristes de renom: a Pamplona, Tudela, Olot, Vic, Santo Tirso (Portugal, )Sant Joan  Despí, Cerdanyola del Vallès, L’Espluga de Francolí (Museu de la vida rural on  hi  té exposat permanentment un pessebre i una reproducció de la Cova de la Font Major en l’època prehistòrica ) ,Museu del pessebre de Mollina (Sevilla) .

Ha estat convidat a participar en l’exposició “25 Pessebristes de Renom”, on s'han exposat obres dels millors pessebristes catalans, organitzada per la Federació Catalana de Pessebristes en motiu del 25e aniversari de la seva fundació.

Ha impartit     conferències i classes  magistrals, a Sabadell, Vic, Barcelona, Ulldecona, Tudela, Castellar del Vallès , Moia  i Palau Solità i Plegamans.  

Dinamitzador d’escola de pessebrisme d’Agrupació de Pessebristes de Sabadell,  participant en la formació   d’una gran pedrera de joves pessebristes.

Ha estat vicepresident  durant  4 anys i president durant 10 de l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell. 

És fundador i  membre actiu  de l’Associació de  Figuraires i Artesans de Sabadell.  

S’ha nodrit de grans pessebristes com Joan Alay, Tomas Manyosa, Alfred Marsiñach, Fermi Rafel ,Miquel Vallhonrrat, Francesc Fayos i Laura Marsiñach, Emili Sans , Rafel Vilanova... de l’Agrupacvio de Sabadell

Alfons Gubern , Pere Estape, Joan Saez, ,Jaume Muntada ... de l’Agrupacio de Castellar de Vallès

A mantingut relació i ensenyances  de Jordi Pi, Josep Pagespetit,  Pere Freixas, Joan  Mestres, Pilar Gomará.

Figuraire apassionat i  autodidacte, des de l’any 1980 elabora les figures de tots els seus pessebres a mes de reproduir escenes i figures costumistes  .  

Participant  en exposicions de figures a Olot, Sabadell, Pamplona, Tudela, Vic, Barcelona, Cerdanyola, Ripollet, Sort, l'Escala , San Tirso (Portugal), juntament amb altres figuraires de renom.  I el Nadal de 2019 realitza una exposició antològica a Sant Julia de Vilatorta

Guanyador de varis concursos de figures de pessebre organitzats per l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell . 

Ha elaborat infinitat de figures per a pessebres tant a Catalunya com fora del Principat.  

Ha impartit   cursos i ponències sobre el  modelat de figures i la seva  tècnica a Sabadell i en poblacions catalanes i espanyoles.

Ha format i estimulat a gran nombre de pessebristes, en l’elaboració de figures de pessebre

També  ha participat en l’elaboració de  vàries maquetes  per a Catalunya en Miniatura.

Pintor autodidacte, paisatgista  i figuratiu, pinta en  tant en oli com aquarel·la.